Обещанията на Стефанов за новия мандат – улиците и зелените площи с приоритет

Настоящият кмет на район „Овча купел“ и кандидат за втори мандат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Ангел Стефанов сподели пред Столица.бг надеждите и плановете си при евентуално избиране за втори мандат.

„В изминалия мандат започнахме много важни за района проекти. За някои от проблемите с десетилетия не са търсени решения и затова е необходимо повече време да стигнем до успешен край. Подкрепата, която срещам за работата, която вършим заедно с екипа ми ме мотивира за довършим започнатото“, сподели кметът.

Той направи кратък обзор на изминалия мандат и сподели приоритетите си за следващите 4 години:

„Основен ремонт за няколко улици в района е задължителен – “Любляна”, втория етап на ул. “Николай Хрелков” в Горна баня. Ако се вдигне ефективността на работа в Столична община, ще настояваме и за улиците “Драгоман”, “Маестро Кънев”, “Букет” и “Обзор”. Пробивът на ул. “Ал. Геров” към булевард “Овча купел” и “Линкълн” трябва да осигури регламентиран достъп до имотите на близо 2000 човека. След като започне разширението на Околовръстния път, трябва да се гарантира своевременно изграждане на връзките при ул. “Боряна” и Западна тангента – до ул. “Централна” и “Монтевидео”. Изграждането на канализация в Горна баня и части от “Овча купел” – стара част е задача, която през следващия мандат трябва да се реши задължително. Не може да се отлага и темата с реставрацията на банята в Горна баня и търсенето на най-подходящ модел за стопанисване и управление на двете бани. И разбира се, довършване на гореспоменатите приоритети – строителство на още детски градини, изграждане на парковете, на места за спорт и нови паркоместа. Ще продължим да работим и за обогатяване на културния календар на района.“

Стефанов даде оценка и на вазимната си работа с мнозинството в Столичния общински съвет на ГЕРБ и ВМРО като сподели, че по много въпорси са успяли да стигант до консенсус и адекватно решаване на проблемите, но е имало и някои случаи на остри провокации и неизпълнени ангажименти от ключови представители на мнозинството в СОС.

На въпроса дали бюджетите на района са адекватни и в кое перо има нужда от увеличаване кметът отбеляза, че средствата за облагородяването на жилищните части в района са недостатъчни, а заплатите в администрацията са ниски, което демотивира работещите в тази сфера.

Цялото интервю може да видите тук

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?