Новинарски портал за Овча купел и района

Облагородяването на Овча купел е сред приоритетите на ръководството на квартала

331636196_755512189434115_593828928369385633_n
299 прегледа. 
През изминалата седмица кметът на Овча купел Ангел Стефанов се срещна с арх.Любо Георгиев, доскорощен ръководител на “Софияплан” и част от Екипа на София, за да коментират някои от най-наболелите проблеми в района. За резултатите от срещата кметът сподели в своята страница във Фейсбук.
“Любо Георгиев е доскорошен ръководител на общинското предприятие “Софияплан”, с което събраха най-богатата база данни за всички елементи на градската среда и живот в столицата и подготвиха “Визия за София” и “Програма за София” – документи, които трябва да са в основата на дългосрочното и средносрочното развитие на града, включително и нов Общ устройствен план на Столична община.”
На срещата е обсъден и въпросът за междублоковите пространства и тяхното използване през годините.
“Това е добра основа на анализ на съществуващите проблеми, трупани десетилетия, като лошо планиране, прекомерно голям брой автомобили, лош пешеходен достъп и други, както и търсене на потенциални решения.
Един от подходите за решаване на проблемите е създаване на активни и задружни квартални общности, които със съдействието на местната власт да инициират, участват в облагородяватето и най-вече в опазването на вече създадените удобства”, сподели още Стефанов.
Целият материал за междублоковите пространства може да видите тук.
Снимки: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.