Облагородяването на Овча купел е сред приоритетите на ръководството на квартала

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

През изминалата седмица кметът на Овча купел Ангел Стефанов се срещна с арх.Любо Георгиев, доскорощен ръководител на „Софияплан“ и част от Екипа на София, за да коментират някои от най-наболелите проблеми в района. За резултатите от срещата кметът сподели в своята страница във Фейсбук.
„Любо Георгиев е доскорошен ръководител на общинското предприятие „Софияплан“, с което събраха най-богатата база данни за всички елементи на градската среда и живот в столицата и подготвиха „Визия за София“ и „Програма за София“ – документи, които трябва да са в основата на дългосрочното и средносрочното развитие на града, включително и нов Общ устройствен план на Столична община.“
На срещата е обсъден и въпросът за междублоковите пространства и тяхното използване през годините.
„Това е добра основа на анализ на съществуващите проблеми, трупани десетилетия, като лошо планиране, прекомерно голям брой автомобили, лош пешеходен достъп и други, както и търсене на потенциални решения.
Един от подходите за решаване на проблемите е създаване на активни и задружни квартални общности, които със съдействието на местната власт да инициират, участват в облагородяватето и най-вече в опазването на вече създадените удобства“, сподели още Стефанов.
Целият материал за междублоковите пространства може да видите тук.
Снимки: Фейсбук

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?