Обработиха срещу заледявания трасетата на градския транспорт

В София през нощта поради ниските температури са извършени частични обработки със смеси срещу заледяване на трасета на градския транспорт, общински пътища и Южната дъга на околовръстен път, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са обработвали улици в районите Панчарево, Витоша, Овча купел, Студентски, Младост и др.

Към момента градският транспорт в София се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. В Природен парк „Витоша“ са опесъчени двата пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Екипите на Столичен инспекторат контролират дейностите на фирмите изпълнители. Аварийните екипи на Столична община извършват обходи на терен на улици и булеварди и мостови съоръжения.

От Столичната община напомнят на шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост.

Днес на много места в Северна България ще превалява сняг. В София максималната температура ще е два градуса според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?