Обсъждат поетапното възстановяване на нощния транспорт в София

Част от спрените нощни автобусни линии в София може да бъдат поетапно възстановени. Предложението е на общинските съветници Карлос Контрера, Зафир Зарков и Борис Бонев. Предложението ще бъде гласувано днес на заседание на Постоянната комисия по транспорт към Столичния общински съвет. Линиите ще получат нова номерация и ще имат леки промени в маршрутите.
Предложението е поетапно да се възстанови движението на нощните автобусни линии. N1, N2, N3 и N4 при следните условия:

– Линиите да работят всяка вечер (целоседмично);

– Постоянни интервали на движение – 60 минути;

– Всички линии да имат начални и последни часове на тръгване, съответно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. „Княз Александър I“ към крайните точки на маршрутите, както и изискването 5-минутен престой за прекачване на пътници на пл. „Княз Александър I“.

Предвиждат се промени в маршрутите на N 3 и N 4 :

– N 3 – от спирка с код 1219 „ОЦ Овча купел“ направо по бул. „Президент Линкълн“, наляво по бул. „Овча купел”, направо по бул. „Никола Мушанов“. бул. „Възкресение“ и по споделеното трасе до бул. .Лл. Стамболийски“, надясно по бул. „Александър Стамболийски“, наляво през площад „Света Неделя“ и по маршрута до спирка с код 2107 „Метростанция Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Левски вековен“, наляво по ул. „Тодорини кукли“ и по маршрута на автобусна линия № 120 до спирка с код 2430 „ж.к. Левски Г“. Маршрутът се променя двупосочно.

– N 4 – от ж.к. „Гоце Делчев“ по маршрута си до спирка с код 1301 „Пл. Ручей“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, надясно по ул. „Георги Софийски“, направо по бул. „Прага“ и по маршрута си до ж.к. „Дружба 2″. Маршрутът се променя двупосочно. Поетапното възстановяване на експлоатацията на нощния транспорт в столицата да бъде, както следва:

– За линии N1 и N2 най-късно до 30.10.2023 год.;

– За линии N3 и N4 най-късно до 31.12.2023 год. Включването на услугата „нощен транспорт“ към годишната абонаментна карта, ще позволи на притежателите на този превозен документ да ползват нощните линии без необходимост да закупуват от кондуктор билет/карта за пътуване с нощен транспорт на стойност 2.00 лв.

Снимка: Транспорт, инфраструктура и мобилност

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?