Кандидат за общински съветник се присъедини към църковното настоятелство на храм “Св. Йоан Предтеча”

 Йордан Тодоров, кандидатът за съветник от ГЕРБ от последните избори, се присъедини към църковното настоятелство на храм „Св. Йоан Предтеча“. Това съобщи самият той в началото на тази седмица в групата на район „Овча купел“ във Фесйбук.
„Преди няколко месеца в ролята ми на кандидат за общински съветник обявих тук, че ще работя за възобновяване на правото на строеж върху общински имот в старата част на район “Овча купел” (до парка) в полза на Българска православна църква – с цел построяване на православен храм “Св. Йоан Предтеча”.
Въпреки че не съм част от настоящия състав на Столичен общински съвет, проведох разговори с избраните общински съветници Anna Stoykova и Драгомир Младенов, които възприеха идеята и се съгласиха да изготвят и внесат доклад за възобновяване на правото на строеж.
Междувременно получих покана от определения от Софийска света митрополия председател на църковното настоятелство за построяване на храм “Св. Йоан предтеча” отец Пламен Николов, да се присъединя към настоятелството, която приех с благодарност.
Днес проведохме среща със свещеника и общинските съветници, на която набелязахме необходимите стъпки за изготвяне и внасяне на нужния доклад в СОС“, написа той.
Накрая Тодоров призова и кмета на района Ангел Стефанов да се присъедини към доклада като съвносител.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?