Новинарски портал за Овча купел и района

Овчакупелци сигнализират за нова измама

интернет
401 прегледа. 

За нова онлайн измама сигнализират жители на квартал “Овча купел”.  Потенциални жертви могат да станат потребителите на сайтовете за безплатни обяви OLX и Bazar.bg.

“Уведомявам ви за една дама на име Дарина Стоянова, или поне така се подвизава, която предлага да закупи вашата техника в олкс или базар, пишейки ви направо във Вайбър. След като зададе няколко странични въпроса относно състоянието на техниката, идва момента в който желае да я закупи срещу онлайн заплащане със ” save econt “. Предлаганата услуга обещава изпращане на парите онлайн предварително и след това взимането на стоката чрез куриер”, разказва жителка на квартала.
Мнимият клиент разпитва продавачите за състоянието на продукта, който предлагат, а след това предоставя линк, в който те да си въведат личните данни, за да получат парите си. Споменатата от нея услуга обаче не се предлага от куриерската фирма.
“Развълнувани от това да вземем паричките си предварително, а дали не и от съблазън, ние спокойно даваме трите си имена, номера на сметката, ЕГН и каквото още се изисква. Безпаричието, може да ни направи слепи за проблема.
Ако обаче видиш ли се усетиш, че нещо не е наред, дамата започва да нервничи и да притиска, споменавайки, че колкото по-бързо попълните данните си, толкова по-бързо ще дойде куриера и ще си получите парите. За да утвърди още веднъж казаното, изпраща снимка (вероятно фотошопната) на изпратената сума”, разкриват още детайли за измамата живеещи в “Овча купел”.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.