Овчакупелци сигнализират за нова измама

интернет

За нова онлайн измама сигнализират жители на квартал „Овча купел“.  Потенциални жертви могат да станат потребителите на сайтовете за безплатни обяви OLX и Bazar.bg.

„Уведомявам ви за една дама на име Дарина Стоянова, или поне така се подвизава, която предлага да закупи вашата техника в олкс или базар, пишейки ви направо във Вайбър. След като зададе няколко странични въпроса относно състоянието на техниката, идва момента в който желае да я закупи срещу онлайн заплащане със “ save econt „. Предлаганата услуга обещава изпращане на парите онлайн предварително и след това взимането на стоката чрез куриер“, разказва жителка на квартала.
Мнимият клиент разпитва продавачите за състоянието на продукта, който предлагат, а след това предоставя линк, в който те да си въведат личните данни, за да получат парите си. Споменатата от нея услуга обаче не се предлага от куриерската фирма.
„Развълнувани от това да вземем паричките си предварително, а дали не и от съблазън, ние спокойно даваме трите си имена, номера на сметката, ЕГН и каквото още се изисква. Безпаричието, може да ни направи слепи за проблема.
Ако обаче видиш ли се усетиш, че нещо не е наред, дамата започва да нервничи и да притиска, споменавайки, че колкото по-бързо попълните данните си, толкова по-бързо ще дойде куриера и ще си получите парите. За да утвърди още веднъж казаното, изпраща снимка (вероятно фотошопната) на изпратената сума“, разкриват още детайли за измамата живеещи в „Овча купел“.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?