Овча купел се радва на големи инвестиции от СО

„Изграждаме ул.“Народен герой“ заедно с нов пътен мост и корекция на река Владайска в район „Овча купел“. През последните години в „Овча купел“ благодарение на инвестициите в метрото, в обновяване на булеварди и улици променихме средата на живот. Продължаваме и с работата по ул.“Народно хоро“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ул.“Народен герой, съобщиха от „Фокус“. Напроверката присъства и зам.-кметът инж. Ангел Джоргов.

„На 17 юли 2023 г. започна изграждането на ул. „Народен герой “ от „Цар Борис III“ до „Любляна“ в район „Овча купел“ с изграждане на корекцията на р. Владайска и транспортния мост над реката. Обектът е заложен в инвестиционната програма с осигурено финансиране в размер на 11.7 млн. лв. Очакваме да бъде завършен през пролетта на следващата година“, коментира Фандъкова.

Докато изграждат новия мост, бе поставено временно мостово съоръжение. На ул.“Народен герой“ се изграждат всички подземни мрежи, осветление, пътни платна, тротоари. Улицата ще се разширява като ще бъде направена също пътна сигнализация, обособена и повдигната пешеходна пътека. Контролът на обекта е постоянен от страна на общината и строителният надзор.

Инвестициите от страна на общината в район „Овча купел“ са големи през последните години.

„Освен в пътна инфраструктура инвестирахме и в изграждането на нови спортни зали в училищата, а в момента реставрираме и банята в „Овча купел“, която е сграда с културно-историческо значение, посочи също столичният кмет“, каза още Фандъкова.

Снимка: Фокус

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?