Новинарски портал за Овча купел и района

Окончателно: Скандалната полицайка Радева – вън от МВР

bloggif_631ceadb4e962
69 прегледа. 

Скандалната полицайка Симона Радева остава без работа. Административният съд София-град отхвърли жалбата срещу уволнението й, предаде “Телеграф”.

Бившата служителка на реда беше освободена месеци след катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, която беше предизвикана от Георги Семерджиев. При нея загинаха две млади момичета.

Радева атакува решението на началника на СДВР от 12 септември. Тя и защитата й твърдяха, че  са нарушени правата на бившата служителка по време на дисциплинарното производство.

След приключване на вътрешното разследване тя била изслушана, дала обяснение, помолила обаче да даде и писмено становище, но в 7-дневен срок, тъй като била бременна, за което представила амбулаторен лист, става ясно от протокола на съдебното заседание, проведено на 13 февруари.

Скандалът със Симона Радева се разрази в първите часове след катастрофата. Най-напред се твърдеше, че тя е била в джипа на Семерджиев по време на инцидента. След това се оказа, че е пътувала с него часове преди това. Най-скандалното твърдение беше, че тя му е носила стълба, за да може бившият футболист да се прибере в дома си. Един от първите хора, които са отишли на мястото бил нейният приятел Мирослав Якимов, който също беше уволнен дисциплинарно.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.