Опасен мост между Овча купел и Красно село

Пропаднал е пешеходният мост, който е връзка между улица „Момкова баня“ в „Овча купел“ и ул. „Славия“ в „Красно село“съобщи зам.кметът на района Георги Чичков във Фейсбук.
Мостът се явява точна граница между двата района. На този етап съоръжението е обезопасено, това обаче не изключва изцяло опасността. Най-вероятното последстиве е, то че ще подлежи на премахване.
„Временно може да се използва за ОБХОД съседният мост през продължението на ул. „Маестро Кънев“ и ул. „Коломан“. Този мост също не е в дробро състояние и ще се търси вариант за допълнително обезопасяване поне на парапета“, пише още Чичков.
„Този мост е основната пешеходна артерия, по която редовно минават деца за Славия, конната база и 132 СОУ в „Красно село“. След като мостът е пропаднал може да се види, че асфалтовата настилка е изливана върху LT ламарина, този метод за пешеходен мост не ми беше известен до момента“, споделя още той.
Чичков увери жителите, че ще бъдат поставени указателни табели за „Внимание опасност“ и „Обход“ и ще се търсят опции и вариант за възстановяването му.
Снимка: Колаж Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?