Опасно високи температури в цялата страна днес

За опасно високи температури с код оранжев и жълт код през днешния ден предупредиха от НИМХ.  В областите с оранжев код максималните температури ще са от 39-42 градуса, а в тези с жълт код: 35-38 градуса, по морския бряг температурите ще останат малко по-ниски – 30-33 градуса.
В седмичната прогноза на НИМХ за времето в България от 25 до 30 юли се информира, че във вторник времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб до умерен от юг. Ще бъде много горещо, с максимални температури между 37 и 42 градуса.
В сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е много топло с минимални температури в по-голямата част от страната между 20 и 25 градуса. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи – до 42-43 градуса.
В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, на отделни места в източните и планинските райони ще превали. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 25 и 30 градуса.
През следващите дни сутрин ще е прохладно, ще бъде предимно слънчево, в събота след обяд с развитие на купеста облачност над планинските райони, но само на отделни места ще превали. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.
В неделя на повече места в страната ще има краткотрайни следобедни валежи, придружени с гръмотевици.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?