Организация на движението за Деня на независимостта

Във връзка с честването на Деня на независимостта на България на пл. „Княз Александър I“, в централната част на столицата се въвежда временна организация на движението. Събитието, с което ще бъде отбелязана 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, ще започне в 11.00 ч. пред Паметника на Независимостта на площад „Княз Александър I”.

В програмата ще участват Софийският духов оркестър, смесен хор „Света София” с ръководител Валентин Бобевски, вокален квартет „Светоглас“ и актрисата Василка Сугарева. Честването е част от Календара на културните събития на Столична община.

От 03.00 до 12.00 ч. на 22.09.2023 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Княз Александър І”.

От 10.00 часа до 12.00 часа на 22.09.2023 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по: – бул. „Цар Освободител” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Княз Ал. Дондуков”;

– ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”; – ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър І”; – ул. „Дякон Игнатий” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?