Осъдиха рецидивист за измама, извършена в Овча купел

Софийска районна прокуратура осъди на затвор мъж с богато криминално досие, съобщават от обвинението.

На 1 септември 2020 г. в ж.к. „Овча купел“ в София, обвиняемият И.С. заблудил В.С., че ще му предостави строителна техника на изгодна цена – генератор за ток, перфоратор, резачка и други. Измамникът казал на потърпевшия, че техниката се намира в бус, паркиран в подземен гараж на магазин.
Когато стигнали до мястото, обвиняемият поискал 1000 лв от В.С за машините. След като той му ги дал, И.С. му казал, че отива да докара буса и ще му предаде обещаната техника. След това обвиняемият изчезнал и спрял да отговаря на обажданията на пострадалия.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като И.С. е осъждан на „лишаване от свобода“ за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на И.С.

СРС призна лицето за виновно по повдигнатите му обвинения и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?