Новинарски портал за Овча купел и района

Осъдиха рецидивист за измама, извършена в Овча купел

pexels-donald-tong-143580
290 прегледа. 

Софийска районна прокуратура осъди на затвор мъж с богато криминално досие, съобщават от обвинението.

На 1 септември 2020 г. в ж.к. „Овча купел“ в София, обвиняемият И.С. заблудил В.С., че ще му предостави строителна техника на изгодна цена – генератор за ток, перфоратор, резачка и други. Измамникът казал на потърпевшия, че техниката се намира в бус, паркиран в подземен гараж на магазин.
Когато стигнали до мястото, обвиняемият поискал 1000 лв от В.С за машините. След като той му ги дал, И.С. му казал, че отива да докара буса и ще му предаде обещаната техника. След това обвиняемият изчезнал и спрял да отговаря на обажданията на пострадалия.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като И.С. е осъждан на „лишаване от свобода“ за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на И.С.

СРС призна лицето за виновно по повдигнатите му обвинения и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.