Отворени врати в ЧДГ „Монтесори“ тази събота

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Проблемите с прием в държавна детска градина в София са отдавна познати. Затова все по-често родителите са принудени да потърсят услугите на частно заведение. Едно от най-добрите места за тази цел е ЧДГ „Монтесори“ – филиал ул. „Нов век“ 3. Става дума за изключително разработена детска градина, която от съвсем скоро разполага с пространство за най-разнообразни почасови дейности и за по-големите деца, така че да е от полза на всички от 2 години до четвъртокласници.

Филиалът се намира в кв. Овча купел и предоставя разнообразни забавления за малчуганите. Има голям двор с много растителност, овощни дръвчета, зеленина и пътечки за разходка. Мястото вече разполага и с нова сграда, предназначена за почасови грижи и индивидуални или групови занимания на деца в предучилищна възраст, както и за малчугани от 1 до 4 клас.
На 13 май, събота, от 10:30 ч. ще има Ден на отворените врати в градината – всеки може да заяви желание и да посети мястото лично, за да разговаря със специалистите, които работят там и да разбере точно какви почасови занимания могат да се провеждат и какви групи ще се сформират. Откриването на новата сграда към основната в кв.Овча купел предоставя възможност и на по-големите децата, които се обучават във филиала, и да работят и да се забавляват заедно с доказаните професионалисти, за да развиват артистичните, интелектуалните и, разбира се, социалните си умения. По време на този Ден на отворените врати родителите ще могат да задават своите въпроси и да разберат всичко, което ги интересува относно почасовата грижа за по-големите деца, както и програмата при по-малките.

Разположението на детската градина е ключово – сградата се намира в близост до основни столични булеварди, а също така има и предвиден голям и удибен паркинг за родителите. Това е още едно предимство спрямо повечето детски заведения в София. Детската градина разполага и със собствена кухня, отделни входове за различните възрастови групи и денонощна охрана.

Групите в градината са малки – до 12 деца, за да може всяко да получи персонално внимание и грижи от специалистите в ЧДГ „Монтесори“ в кв. Овча купел. В новата сграда за по-големите пък заниманията ще са още по-гъвкави и съгласувани с децата и родителите, за да може да се откликне максимално на нуждите на семействата и изискванията на преподавателите. Големият плюс на ЧДГ „Монтесори“ в кв. Овча купел е, че дава реална възможност по-големите деца да се занимават с различни почасови занимания, докато родителите им са на работа. Ако пък има семейство с две деца в различна възрастова група, то отново в тази детска градина може да се намери вариант и двете да бъдат посрещнати топло.

Записванията за новата учебна година 2023/2024 вече са започнали.

За повече информация : Асоциация „Образователен център Монтесори“ ЧДГ „Монтесори“; гр. София – 1614, кв. Овча купел, ул.“Нов век“ №3 Телефони: 0885655696 и 0889595505 e-mail: dg_montessori@abv.bg; montessori-ovchakupel@abv.bg Официален сайт: ЧДГ и ЧОУ „Монтесори“.

 

Източник: actualno.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?