Новинарски портал за Овча купел и района

Отворени врати в ЧДГ “Монтесори” тази събота

ezgif.com-webp-to-jpg
221 прегледа. 

Проблемите с прием в държавна детска градина в София са отдавна познати. Затова все по-често родителите са принудени да потърсят услугите на частно заведение. Едно от най-добрите места за тази цел е ЧДГ “Монтесори” – филиал ул. “Нов век” 3. Става дума за изключително разработена детска градина, която от съвсем скоро разполага с пространство за най-разнообразни почасови дейности и за по-големите деца, така че да е от полза на всички от 2 години до четвъртокласници.

Филиалът се намира в кв. Овча купел и предоставя разнообразни забавления за малчуганите. Има голям двор с много растителност, овощни дръвчета, зеленина и пътечки за разходка. Мястото вече разполага и с нова сграда, предназначена за почасови грижи и индивидуални или групови занимания на деца в предучилищна възраст, както и за малчугани от 1 до 4 клас.
На 13 май, събота, от 10:30 ч. ще има Ден на отворените врати в градината – всеки може да заяви желание и да посети мястото лично, за да разговаря със специалистите, които работят там и да разбере точно какви почасови занимания могат да се провеждат и какви групи ще се сформират. Откриването на новата сграда към основната в кв.Овча купел предоставя възможност и на по-големите децата, които се обучават във филиала, и да работят и да се забавляват заедно с доказаните професионалисти, за да развиват артистичните, интелектуалните и, разбира се, социалните си умения. По време на този Ден на отворените врати родителите ще могат да задават своите въпроси и да разберат всичко, което ги интересува относно почасовата грижа за по-големите деца, както и програмата при по-малките.

Разположението на детската градина е ключово – сградата се намира в близост до основни столични булеварди, а също така има и предвиден голям и удибен паркинг за родителите. Това е още едно предимство спрямо повечето детски заведения в София. Детската градина разполага и със собствена кухня, отделни входове за различните възрастови групи и денонощна охрана.

Групите в градината са малки – до 12 деца, за да може всяко да получи персонално внимание и грижи от специалистите в ЧДГ “Монтесори” в кв. Овча купел. В новата сграда за по-големите пък заниманията ще са още по-гъвкави и съгласувани с децата и родителите, за да може да се откликне максимално на нуждите на семействата и изискванията на преподавателите. Големият плюс на ЧДГ “Монтесори” в кв. Овча купел е, че дава реална възможност по-големите деца да се занимават с различни почасови занимания, докато родителите им са на работа. Ако пък има семейство с две деца в различна възрастова група, то отново в тази детска градина може да се намери вариант и двете да бъдат посрещнати топло.

Записванията за новата учебна година 2023/2024 вече са започнали.

За повече информация : Асоциация “Образователен център Монтесори” ЧДГ “Монтесори”; гр. София – 1614, кв. Овча купел, ул.”Нов век” №3 Телефони: 0885655696 и 0889595505 e-mail: dg_montessori@abv.bg; montessori-ovchakupel@abv.bg Официален сайт: ЧДГ и ЧОУ “Монтесори”.

 

Източник: actualno.com

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.