Откраднаха джип в Овча купел

[vc_row][vc_column][vc_column_text]За пореден случай на автокражба сигнализира потърпевш в социалната мрежа Facebook, споделят от Glasnews.

Дениз Ахмедов разказва, че колата му била открадната в столичния квартал „Овча купел“, в близост до НБУ през нощта на 27 срещу 28 април. Колата е с чуждестранни номера.

Кражбите на автомобили в столицата и особено на по-скъпите марки зачестяват.

В края на месец февруари тази година се проведе мащабна акция срещу автоджамбазите в страната. В София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница бяха идентифицирани десетки замесени в схемите за кражби на коли.

Властите разкриха и начина на работа на апашите.

„Около 80% от автомобилите, откраднати у нас, се разфасоват по този начин. Останалите 20% от скъпите марки се изнасят с фалшиви документи предимно към Русия. Това е канал, който работи в момента. Ние смятаме да го пресечем и да не допуснем действието му“, заяви тогава директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Сарафов разкри, че кражбите се извършват през късните часове на денонощието – между 24:00 часа и 05:00 часа. Определени участници закарват автомобила в някоя работилница, където ги очаква бригада от 10 души. Те, в рамките на 3-4 часа, се нахвърлят като „пирани“ върху колата и я разфасоват до последния детайл. Впоследствие частите се продават.

Снимки: Фейсбук[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“20103″][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?