Откриха ски сезона на Витоша

Днес официално бе открит сезонът за ски и сноуброд на Витоша, съобщиха от Витоша ски.

Отварени са пистите Витошко Лале 1, Витошко Лале 2, Меча поляна, Ветровала и Витоша сноупарк. От компанията съобщават, че пистите са готови и очакват любителите на белите спортове. Подготвени са и много изненади.

Поради авариен ремонт Кабинковият лифт Симеоново остава затворен. В планината може да се качите с автобус № 66 или автомобил, като е добре да имате предвид, че пътят между Драгалевци и хижа Алеко се затваря от полицията между 11:00 и 14:00 ч. в почивните дни. Работата на останалите съоръжения зависи от метеорологичната обстановка. Цените на лифт картите и билетите остават непроменени от миналата година.

Сезонна карта 7 дни с нощно каране е 650 лв. за възрастни, със 100 лв. по-малко е тази за студенти, пенсионери и ученици. 450 лв. пък е за деца до 12 години. Дневна карта за възрастни остава 50 лв., за ученици, студенти и пенисонери – 40 лв., а за малчуганите е 35 лв. Родител с едно дете до 7 г. заплаща 55 лева за ден. На сайта на Витоша ски са посочени и отстъпки в цените на картите за родител с дете, както и за половин ден. Очаква се над 1000 деца, ски-училища, да посетят пистите на Витоша през зимната ваканция.

От спасителната служба предупреждават скиорите да са внимателни и да се съобразяват с метеорологичните условия.

Прогнозата сочи, че времето ще е изключително благоприятно, слънчево, с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?