Новинарски портал за Овча купел и района

Отмениха строежа на трафопост до банята в Овча купел

resize_ekranna_snimka_2022_11_10_131839
261 прегледа. 

След сигнал на активни граждани, живеещи в квартал “Овча купел”, за проект на трафопост в градинката пред емблематичната баня там, председателят на градския парламент Георги Георгиев проучи въпроса и днес бе на мястото, за да съобщи за отмяната на проекта.

Предложението е било направено от проектантите в изпълнение на изискванията на електроразпределителното дружеството. Трафопостът е нужен, за да може да работи банята.

„Заради това техническо предложение главният архитект на София поиска обществени обсъждания на проекта. Арх. Здравков очаква от районния кмет да получи документите от общественото обсъждане възможно най-скоро, за да прекрати производството“, обясни Георгиев. Той посочи, че ще бъдат разгледани няколко други варианта, които предвиждат трафопостът да бъде изграден извън пределите на парка. Един от тях е увеличаване на капацитета на съществуващия трафопост в болницата до банята, която обаче е държавна и се налагат съгласувателни процедури.

Георгиев похвали и благодари на жителите на района за тяхната активност. ” Благодарение на тях можем превантивно да избегнем някои грешки или да поправим чужди. Уверявам ви, че няма да допуснем и една тухла да бъде поставена в парка.“, каза на срещата той.

Снимка: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.