Отмениха строежа на трафопост до банята в Овча купел

След сигнал на активни граждани, живеещи в квартал „Овча купел“, за проект на трафопост в градинката пред емблематичната баня там, председателят на градския парламент Георги Георгиев проучи въпроса и днес бе на мястото, за да съобщи за отмяната на проекта.

Предложението е било направено от проектантите в изпълнение на изискванията на електроразпределителното дружеството. Трафопостът е нужен, за да може да работи банята.

„Заради това техническо предложение главният архитект на София поиска обществени обсъждания на проекта. Арх. Здравков очаква от районния кмет да получи документите от общественото обсъждане възможно най-скоро, за да прекрати производството“, обясни Георгиев. Той посочи, че ще бъдат разгледани няколко други варианта, които предвиждат трафопостът да бъде изграден извън пределите на парка. Един от тях е увеличаване на капацитета на съществуващия трафопост в болницата до банята, която обаче е държавна и се налагат съгласувателни процедури.

Георгиев похвали и благодари на жителите на района за тяхната активност. “ Благодарение на тях можем превантивно да избегнем някои грешки или да поправим чужди. Уверявам ви, че няма да допуснем и една тухла да бъде поставена в парка.“, каза на срещата той.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?