Новинарски портал за Овча купел и района

Отрязаха ушите на бездомно кученце

745-425-kuche-otriazani-ushi
10 прегледа. 

Неизвестни отрязаха ушите на кученце в София.

„Получихме снимки на почти обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болка изплашено и шокирано. Животното веднага получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е критично, по-скоро е трагично, защото случилото се е зверство”, коментира председателят на сдружение „Респект към животните” Сузана Мустафи.

Ушите на кученцето са били отрязани с лозарска ножица. „То е изпитвало страхотни мъки и е било в страхотна агония. Това потвърдиха и ветеринарите”, каза още Мустафи. Оказва се, че това не е първият случай на подобна агресия в кв. „Христо Ботев”. „Хората, които подадоха сигнала за животното, ни казаха, че кварталът е ад за бездомните животни и е пълно със садисти”, посочи председателят на сдружението.

От полицията обясниха за NOVA, че по случая е образувана преписка и в момента извършителите на жестокостта към кучето се издирват.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.