От днес е възстановено движението на трамвай 5

От днес, 8 декември е възстановено движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебна палата до трамвайно ухо „Бъкстон“, това съобщи кмета на София Йорданка Фандъкова в официалната си Фейсбук страница!

Линията ще се обслужва от нови трамвайни мотриси.

В участъка по бул. „Македония“ е изграден нов линеен парк, по чието продължение трамвайното трасе е озеленено. Така се продължават „зелените релси“ на Руски паметник.

„Продължава изграждането на ново трамвайно трасе от Околовръстния път до ул. „Райска градина“ в обособеното трасе. След това работата ще продължи в обособеното трасе от бул. „Овча купел“ до Околовръстния път и по споделеното трасе през „Княжево“.

За забавата в срока за приключване на първия участък от ремонта, налагаме на изпълнителя максималната санкция от 10% от стойността му или малко под 1 млн. лв“. Трамвайните линии №4 и №11 от днес се движат до Околовръстния път (трамвайно ухо „Никола Петков“) със следните маршрути:

? Трамвайна линия 4 – от трамвайно ухо „Никола Петков“ по бул. „Цар Борис III“ до пл. „Македония“, по бул. „Христо Ботев“ до кв. „Орландовци“.

? Трамвайна линия 11 ще е със скъсен маршрут до трамвайно ухо „Никола Петков“.

? Заместващата автобусна линия А5 ТМ ще се движи по маршрут от трамвайно ухо „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, бул. „Братя Бъкстон“, ул. „Тодор Каблешков“ и обратно по бул. „Цар Борис III“ до обръщателното колело.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?