Новинарски портал за Овча купел и района

От утре започват строителни дейности в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и “Околовръстен път”

768x432
40 прегледа. 

„От утре, 19 април, започва изграждането на новото трамвайно трасе и контактна мрежа в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и Околовръстния път” съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на официалната си страница във Фейсбук.

“Това ще доведе до сериозно затруднение на трафика и затова моля всеки, които може, да използва алтернативни маршрути. Движението няма да се затваря напълно, но преминаването по Околовръстния път ще бъде по една лента в посока”, каза още тя.

“Няма да има пълно затваряне на кръстовището, но участъкът ще бъде стеснен и ще има проблеми с трафика”, успокои зам.-кметът Ангел Джоргов и призова шофьорите да използват алтернативни маршрути.

В следващите три седмици строителите ще работят от страната на „Княжево“, след което ще се прехвърлят от страната на центъра, съобщават от Столична община.

“Предстои изграждане на релсовия път и контактно-кабелната мрежа на кръстовищата на ул. „Овча купел“ и „Цар Борис III“ и на кръстовището на  ул. „Пушкин“ и бул. „Цар Борис III“. След май месец ще започне работата по изграждане на трамвайния път в споделеното трасе в „Княжево“. Участъкът е изключително тежък и ще се използват летните месеци, за да не се затруднява допълнително трафика”, каза още Джоргов.

Към момента трамвайното трасе е изградено от Съдебната палата до „Бъкстон“.

Столичната община е започнала и изграждането на ул. „Добруджански край“ между ул. „Йоаким Панчовски“ и „Йорданка Филаретова“.

В 300-метровия участък се изгражда ново пътно платно с тротоари, нови инженерни мрежи и ново улично осветление. Предвиден е и ремонт на съществуващата част от улицата от  страната на район „Възраждане“. Улицата  ще създаде удобна връзка както за живеещите в квартала, така и към МВР болница.

Снимка: БГНЕС

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.