От утре започват строителни дейности в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и „Околовръстен път“

„От утре, 19 април, започва изграждането на новото трамвайно трасе и контактна мрежа в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и Околовръстния път“ съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на официалната си страница във Фейсбук.

„Това ще доведе до сериозно затруднение на трафика и затова моля всеки, които може, да използва алтернативни маршрути. Движението няма да се затваря напълно, но преминаването по Околовръстния път ще бъде по една лента в посока“, каза още тя.

„Няма да има пълно затваряне на кръстовището, но участъкът ще бъде стеснен и ще има проблеми с трафика“, успокои зам.-кметът Ангел Джоргов и призова шофьорите да използват алтернативни маршрути.

В следващите три седмици строителите ще работят от страната на „Княжево“, след което ще се прехвърлят от страната на центъра, съобщават от Столична община.

„Предстои изграждане на релсовия път и контактно-кабелната мрежа на кръстовищата на ул. „Овча купел“ и „Цар Борис III“ и на кръстовището на  ул. „Пушкин“ и бул. „Цар Борис III“. След май месец ще започне работата по изграждане на трамвайния път в споделеното трасе в „Княжево“. Участъкът е изключително тежък и ще се използват летните месеци, за да не се затруднява допълнително трафика“, каза още Джоргов.

Към момента трамвайното трасе е изградено от Съдебната палата до „Бъкстон“.

Столичната община е започнала и изграждането на ул. „Добруджански край“ между ул. „Йоаким Панчовски“ и „Йорданка Филаретова“.

В 300-метровия участък се изгражда ново пътно платно с тротоари, нови инженерни мрежи и ново улично осветление. Предвиден е и ремонт на съществуващата част от улицата от  страната на район „Възраждане“. Улицата  ще създаде удобна връзка както за живеещите в квартала, така и към МВР болница.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?