ОЧАКВАНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ: Започва ремонтът на Околовръстното и „Цар Борис III“

От сряда започва изграждането на новите релси на трамвай номер 5, през кръстовището на Околовръстното шосе и „Цар Борис III”. Кръстовището няма да се затваря напълно, но на два пъти за по три седмици движението ще се осъществява в една лена в посока. Затова се очакват затруднения в движението.Това обяви зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов, предаде БГНЕС. Той призова гражданите, ако могат, да потърсят алтернативни маршрути.

„Строителството ще се извърши на две половинки, така че да е проходимо и първите три седмици, и втория етап. Започваме от страната на „Княжево”, обясни Джоров.

Той увери, че в района между „Бъкстон” „Княжево” се работи вече интензивно. Очакванията са до лятото на тази година ремонтът да приключи.

Джоров допълни, че се работи на три ключови кръстовища. Предстои да бъдат ремонтирани и кръстовищата на „Павлово” и бул. „Овча купел” и „Тодор Каблешков”. Работата там ще започне след приключването на ремонта на „Околовръстното”.

Трасето към „Княжево” ще се ремонтира след май, началото на юни.

От тази сутрин улица „Николай Коперник” в участъка между улиците „Гео Милев”, „Манастирска“ и продължението ѝ в „Атанас Узунов“ до улица „Калиманци“ е затворена за движение заради ремонта на пътното платно, тротоарите и осветлението. Това ще наложи промяна в организацията на движението, съобщи още заместник-кметът.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?