Новинарски портал за Овча купел и района

ОЧАКВАНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ: Започва ремонтът на Околовръстното и “Цар Борис III”

745-425-remont-ul-filip-kutev
313 прегледа. 

От сряда започва изграждането на новите релси на трамвай номер 5, през кръстовището на Околовръстното шосе и „Цар Борис III”. Кръстовището няма да се затваря напълно, но на два пъти за по три седмици движението ще се осъществява в една лена в посока. Затова се очакват затруднения в движението.Това обяви зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов, предаде БГНЕС. Той призова гражданите, ако могат, да потърсят алтернативни маршрути.

„Строителството ще се извърши на две половинки, така че да е проходимо и първите три седмици, и втория етап. Започваме от страната на „Княжево”, обясни Джоров.

Той увери, че в района между „Бъкстон” „Княжево” се работи вече интензивно. Очакванията са до лятото на тази година ремонтът да приключи.

Джоров допълни, че се работи на три ключови кръстовища. Предстои да бъдат ремонтирани и кръстовищата на „Павлово” и бул. „Овча купел” и „Тодор Каблешков”. Работата там ще започне след приключването на ремонта на „Околовръстното”.

Трасето към „Княжево” ще се ремонтира след май, началото на юни.

От тази сутрин улица „Николай Коперник” в участъка между улиците „Гео Милев”, „Манастирска” и продължението ѝ в „Атанас Узунов” до улица „Калиманци” е затворена за движение заради ремонта на пътното платно, тротоарите и осветлението. Това ще наложи промяна в организацията на движението, съобщи още заместник-кметът.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.