Питбул нападна майка с дете в Овча купел

Питбул нападна майка с дете, миналата седмица в „Овча купел“. За това съобщиха от safenews.bg.  Те са разхождали кучето си пред блок 510. Кучето-агресор е било съпровождано от деца на видима възраст между 10 и 12 години, като е било без повод.

Децата са рзхождали още едно куче – немска овчарка.

„Питбулът напада жена с дете на 2-3 години и куче – малка порода, което беше на каишка“, разказва Марио Стоянов. Стоянов и негов приятел са се притекли на помощ на жената, нападната от питбула:

„С триста зора извадихме кучето от захапката от питбула, детето – уплашено, жената пищеше“, добавя мъжът.

Надалие Вълева е жената, преживяла ужаса. Тя не пропусна да благодари на мъжете, притекли се да помогнат.

Жената споделя, че тя и детето й са се отървали невредими от атаката на питбула, но кучето им има дълбоки дупки по врата, рани по ушите и лапите.

„През цялото време, докато питбула се целеше във врата на моето куче, в главата си, като геометрична схема, преценявах разстоянието до детето ми.. ад! Крещях на момчето да си хване кучето с повода, а той паническа ми каза: „Не мога“. Слава Богу, че всички се отървахме невредими! Най вече мъжете, които се осмелиха да вкарат ръцете си между захапките!“, споделя майката.

Надалие Вълева призова родителите на децата, които са разхождали кучетата без повод, да не бъдат безотговорни и да не позволяват на отрочетата си да разхождат агресивни породи кучета.

„Значи, мили ми дечица, мъчно ми е, че родителите ви са толкова безхаберни и явно много заети за да ви възпитат. Вие не сте виновни! Да искам да говоря с въпросните родители, а вие да ми бягате и да ми отговаряте! Ами…жалко. Не успях да разговарям с майка или баща, така че се обръщам тук към тях, надявайки се да прочетат. Хора, отделете внимание на децата си. Всяко дете има нужда от това.  Поне ги научете как да си закачат кучето на повода, който им виси в ръцете! В крайна сметка – като не можете да се справите с такова куче не обременявайте децата си да го правят. И друго: да си стопанин на питбул не е престиж, другари и другарки! Възпитание и търпение изисква отглеждането, било на деца или кучета“, категорична е Надалие Вълева.

Марио Стоянов също призова собствениците на кучета да бъдат по-отговорни и внимателни, когато ги разхождат.

„Утре ще излезне моето семейство с кучетата и заради такива безоотговорни хора… За съжаление ще страдат животинчетата!“, споделя той.

SafeNews.bg припомня, че подобен инцидент в квартала имаше и през лятото на 2021 година. Тогава жена и малкото и кученце бяха зверски нападнати от друг питбул. През 2018-та отново в „Овча купел“ и отново от питбул беше нападнат професор Иво Панов, който по-късно потърси правата си в съда срещу безотговорния собственик на звяра.

Снимка: pinterest

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?