Новинарски портал за Овча купел и района

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството в София

courthouse-gedc737159_1280
42 прегледа. 

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на 23-годишния мъж, задържан за убийството на таксиметровия шофьор в столичния квартал “Разсадника”. Образувано е досъдебно производство при условия на неотложност. То се води в Трето РПУ и е под надзора на СГП.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й.И. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 08.10.2022 г. около 18,30 ч. – 19,00 ч. в гр. София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишния Х.Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му, вследствие на умишлено нанесена на Х.Й. телесна повреда.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

След запознаване с проведеното до момента разследване, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени указания за извършването на конкретни действия по събиране и проверка на доказателства с цел изясняване на фактите и разкриване на обективната истина. Според указанията трябва да се съберат свидетелски показания и веществени доказателства, както и да се назначат редица експертизи. Указанията следва да бъдат изпълнени от разследващ полицай в 03 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои събиране на още доказателства, анализ на същите и преценката им в съответствие с изискванията на закона.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.