Повдигнаха обвинение на задържания за убийството в София

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на 23-годишния мъж, задържан за убийството на таксиметровия шофьор в столичния квартал „Разсадника“. Образувано е досъдебно производство при условия на неотложност. То се води в Трето РПУ и е под надзора на СГП.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й.И. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 08.10.2022 г. около 18,30 ч. – 19,00 ч. в гр. София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишния Х.Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му, вследствие на умишлено нанесена на Х.Й. телесна повреда.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

След запознаване с проведеното до момента разследване, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени указания за извършването на конкретни действия по събиране и проверка на доказателства с цел изясняване на фактите и разкриване на обективната истина. Според указанията трябва да се съберат свидетелски показания и веществени доказателства, както и да се назначат редица експертизи. Указанията следва да бъдат изпълнени от разследващ полицай в 03 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои събиране на още доказателства, анализ на същите и преценката им в съответствие с изискванията на закона.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?