Подлез в София в окаяно състояние след пороя

Поройният дъжд, който се изля над София в събота вечерта предизвика доста сериозни щети. В окаяно състояние е  подлезът на булевардите „Гоце Делчев“ и „България“, съобщи кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов.

По думите му заради силния валеж подземната инфраструктура не е издържала под напора на водата и тя избила, като предизвикала наводнение. Съсипана е плочковата настилка.

Божилов обясни, че администрацията на района е поискала да направи основен ремонт на каналите, но не е получила достъп до техническите книжа. Мотивът за отказа – съоръжението е под правителственото трасе, което автоматично го прави с особен статут.

Две заведения, които са задръствали тръбите с отпадна вода от готвене, са спрели работа. Според кмета Божилов няма резултат от редовното почистване на отводнителните шахти.

„Събираме мраморните плочи, за да ги възстановим впоследствие. Утре започваме аварийните дейности по анализ с камера на тръбите и възлагане на ремонт. Що се касае до бъдещата му поддръжка- очевидно подлезът не е място за топли точки, баници, мекици, бюреци и капама. Ако се докаже със сигурност, че търговските обекти са допринесли за този резил, то същите ще трябва да преосмислят дейността си, а аз ще издам заповед за преустановяване работата на хранителните обекти с кухни“, поясни Божилов.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?