Новинарски портал за Овча купел и района

Популярна певица влезе в манастир

745-425-teodora
72 прегледа. 

Фолкпевицата Теодора се връща на сцената след 8-годишна пауза. Тя засне два видеоклипа към новите си песни „Ще се видим скоро“ и „Либе ле“. Композициите са изцяло авторски и са на фолклорна основа от македонския край.

Песента „Ще се видим скоро“ е на емигрантска тема и е по музика на самата Теодора. Тя се родила по време на пандемията в Америка, където изпълнителката живя 8 години, и са създадени по стихотворение на Йордан Гергов. За аранжимента се погрижи македонският композитор Сашко Митковски. „Либе ле“ пък е дело един от доайените на първия форум за македонска песен „Пирин фест“ Никола Ваклинов.

Режисьорският екип на Ненчо Касъмов избра за локация на лентите Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски“, известен още като Църногорския манастир.

Изпълнителката на хита „Смешна цена“ се завърна за постоянно на родна земя през септември и ведната започна да записва нови песни както във фолклора, така и в модерния попфолк.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.