Пореден сблъсък с мигранти в Овча купел

Младежи от български произход са пребили двама сирийски бежанци на входа на метростанция „Мизия/НБУ“ в района на бежанския център в софийския квартал „Овча купел“ снощи, съобщава News24sofia.eu.

СДВР работят по случая и вече издирват криминално проявени лица във връзка с побоя. Издирват се три непълнолетни лица, които са заснети от охранителните камери в района след криминалния екшън, предаде БЛИЦ.

От кадрите става ясно, че в района на метростанцията има две момчета от сирийски произход, които стоят мирно без да провокират младежите, които видимо са агресивни и започва побоят. Едно от българските момчета започва да задава въпрос на едно от момчетата: „К’ви сте вие, араби ли сте“, а след това следва серия от удари, ритници и викове.

Момчетата започват да бият двете момчета като от кадрите се вижда, че едно от битите момчета пада от жестоките удари на земята и те продължават да го налагат с ритници и тупаници. Малко след това видеото спира и не става ясно какво се случва с двете нападнати момчета.

Скандалните кадри бяха и качени днес през деня в различни профили в социалната мрежа Instagram.

В четвъртък СДВР направи внезапни проверки в бежанските центрове в София. Тежко въоръжени и маскирани униформени нахлуха в помещенията, където са настанени мигранти в „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“. Освен претърсване по стаите е проверено дали се спазва режимът на вечерния час, редът в центровете, както и дали в тях пребивават външни лица, които нямат необходимите разрешителни.

Снимка: Телеграф

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?