Новинарски портал за Овча купел и района

Почистват и мият пространствата около храмовете в София за Великден

OI003460-01
65 прегледа. 

В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово Столична община по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова организира почистване и миене на площадните и прилежащи пространства около православните храмове и параклиси, съобщи БТА.

Миенето е ключова дейност за поддържане чистотата на околната среда и качеството на въздуха в града.

Днес бе измито пространството около църквите „Св. Климент Охридски“ в Люлин, „Св. Георги“ в „Овча купел“, „Св. Николай Чудотворец“, „Цар Борис Покръстител“ и др. Миенето на прилежащите площи около останалите църкви ще продължи до 15 април, като част от тях ще се мият и през нощта. Наред с това ще се извършат и оборки.

Продължава и миенето на улици и булеварди в различни райони. От 18 до 21 април поетапно ще бъде извършено и миене на Южната дъга на Околовръстен път. Дейностите ще се извършат през нощта, за да не се пречи на движението.

От 18 до 22 април 2023г. продължава кампанията за пролетно почистване на София, наред с плановите дейности. Почистват се междублокови пространства в районите, а от Столичен инспекторат осигуряват на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани за това места.

Снимка: Пресцентър

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.