Почистват и мият пространствата около храмовете в София за Великден

В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово Столична община по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова организира почистване и миене на площадните и прилежащи пространства около православните храмове и параклиси, съобщи БТА.

Миенето е ключова дейност за поддържане чистотата на околната среда и качеството на въздуха в града.

Днес бе измито пространството около църквите „Св. Климент Охридски“ в Люлин, „Св. Георги“ в „Овча купел“, „Св. Николай Чудотворец“, „Цар Борис Покръстител“ и др. Миенето на прилежащите площи около останалите църкви ще продължи до 15 април, като част от тях ще се мият и през нощта. Наред с това ще се извършат и оборки.

Продължава и миенето на улици и булеварди в различни райони. От 18 до 21 април поетапно ще бъде извършено и миене на Южната дъга на Околовръстен път. Дейностите ще се извършат през нощта, за да не се пречи на движението.

От 18 до 22 април 2023г. продължава кампанията за пролетно почистване на София, наред с плановите дейности. Почистват се междублокови пространства в районите, а от Столичен инспекторат осигуряват на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани за това места.

Снимка: Пресцентър

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?