Почистват речните участъци в София

Започнаха дейности по почистване на речните участъци в София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

В програмата за тази година Столичната община е заложила 224 речни участъка с обща дължина над 100 км. За целта са определени с около 1.8 млн. лева. Очаква се и допълнително финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет в размер на около 1 млн. лв.

В момента се почистват 49 участъка от реките Перловска и Владайска в централна градска част, Суходолска, Какач, Аджибарица, Боянска, Слатинска, Драгалевска, Новачица, отводнителни канали в с. Герман и др.

„Извършихме почистване на водостоците на Софийски околовръстен път – Южна дъга, както и водостоците на река Суходолска в район „Овча купел“ и на река Банишка в район „Младост“ – посочи кметът Фандъкова. – За съжаление и тази година освен наноси и саморасла растителност, изваждаме и голямо количество строителни и битови отпадъци.“

При разширението на бул. „Филип Кутев“ е направена корекция на р.  Драгалевска. Предвиждат се корекции на три участъка на р. Владайска: на ул.“Народен герой“ 350 м, участък от Лъвов мост до ул.“Камен Андреев“, както и от бул. „Овча купел“ до стадион „Славия“.

Източник: БНР

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?