Право на отговор: Борислав Тодоров за протеста срещу мигрантите в „Овча купел“

Право на отговор получи Борислав Тодор, кандидат за кмет от ГЕРБ и организатор на протеста срещу мигрантите в кв. „Овча купел“, по повод думите на Асен Григоров насочени към него, а именно: „Онзи ден, кандидат за кмет на кв. „Овча купел“ от ГЕРБ организира фашистки протест с факли“.

„Той ме нарече фашист и руско прокси, което за мен звучи странно, двете понятия са противоположни“, каза Тодоров в ефира на Nova TV. Той посочи, че факли е имало и по време на протестите срещу Бойко Борисов през 2020 г.

„Спекулациите, че политизираме и фашизираме протеста са крайно манипулативни и те изместват темата. Проблем в кв. „Овча купел“ има от година и половина“, каза той.

Той сподели още, че ръководителят на Държавана агенция за бежнците Мариана Тошева и кметът на района Ангел Стефанов вече година и половина обясняват и в социалните мрежи за проблемите, които се случват в общежитието, но ответен отговор няма.

„Видяхме, че за 5-6 дена реакцията на протеста, извънредното решение на Столичния общински съвет в четвъртък и внесените законопрокти в петък ще ни осигурят това, което искаме“, допълни Григоров.

5 млн. лв. ще бъдат осигурени за поемане на охраната от жандармерия и полиция, за да се осигури спокойствие и ред в квартала.

Снимка: DnesNews

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?