Пращат на съд шофьора от гонката с мигранти в София

Шофьорът, който е превозвал четиримата мигранти, заловени в столичния квартал „Надежда“ ще бъде изправен пред съда. Той вече е с повдигнато обвинение за извършване  на хулигански действия. Освен това е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си.

В събота около 6 часа мъжът е управлявал лек автомобил „Ауди“ като не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре. По този начин е попречил на органите на реда да го проверят. Вместо това избутал патрулката, след което извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Гонката започнала от тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ и продължила  кръстовището на столичните булеварди „Ломско шосе“ и „Бели Дунав“. Установено е, че  е шофирал с висока скорост, нарушил правилата за движение по пътища, така създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и реализирал ПТП с полицейски автомобил. Деянието се отличава с изключителна дързост, защото е извършено в продължителен период от време, въпреки преследването на обвиняемия от множество полицейски автомобили.

Заради деянието 45-годишният мъж  го грози затвор. Продължава събирането на доказателства спрямо обвиняемия. Възможно е да му бъдат повдигнати и други обвинения за други престъпления. Той е осъждан. Задържан е за 72 часа заради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?