Новинарски портал за Овча купел и района

Пращат на съд шофьора от гонката с мигранти в София

hammer-g6e3375202_1920
44 прегледа. 

Шофьорът, който е превозвал четиримата мигранти, заловени в столичния квартал “Надежда” ще бъде изправен пред съда. Той вече е с повдигнато обвинение за извършване  на хулигански действия. Освен това е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си.

В събота около 6 часа мъжът е управлявал лек автомобил “Ауди” като не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре. По този начин е попречил на органите на реда да го проверят. Вместо това избутал патрулката, след което извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Гонката започнала от тунел “Траянови врата” на магистрала “Тракия” и продължила  кръстовището на столичните булеварди “Ломско шосе” и “Бели Дунав”. Установено е, че  е шофирал с висока скорост, нарушил правилата за движение по пътища, така създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и реализирал ПТП с полицейски автомобил. Деянието се отличава с изключителна дързост, защото е извършено в продължителен период от време, въпреки преследването на обвиняемия от множество полицейски автомобили.

Заради деянието 45-годишният мъж  го грози затвор. Продължава събирането на доказателства спрямо обвиняемия. Възможно е да му бъдат повдигнати и други обвинения за други престъпления. Той е осъждан. Задържан е за 72 часа заради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.