Предлагат нова автобусна линия за децата от софийските села

Общински съветници предлагат да бъде разкрита нова автобусна линия, която да превозва учениците на територията на Столична община.

Това съобщиха от Столица.бг.

Идеята е на Георги Георгиев, Диян Стаматов и Татяна Георгиева от групата на ГЕРБ-СДС в СОС. Докладът ще бъде внесен за гласуване и ще изчака времето, когато местният парламент започне нормалната си работа.

„Срещнахме се с родители на ученици от софийските села Войнеговци, Световрачене и Кубратово. Всеки ден 45 семейства осигуряват пътуването на децата си до 60 ОУ Св. Св. Кирил и Методий в кв. „Бенковски“ и обратно с личните си автомобили. Причината – разписанието на градския транспорт се различава от началния и крайния час на занятията и част от децата трябва да отидат значително по-рано от началото на часовете, както и да чакат дълго време след училище. Затова предлагаме създаването на нова експериментална ученическа линия с курсове сутрин и следобед в учебните дни, която да се обслужва от Столичен автотранспорт ЕАД.“, посочва в мотивите си Георги Георгиев. Той подчертава, че това е само началото на проекта за нови ученически линии. „Предлагаме да се направи анализ и на разписанията на градския транспорт в останалите 34 села в Столична община, в които живеят над 63 000 граждани. Сред тях са и много ученици, пътуващи всеки ден до съседни населени места. Целта е да създадем пътна карта на новите ученически линии съобразно потребностите“, допълва Георгиев. И подчертава, че с колегите си ще търсят подкрепа от всички политически групи в СОС.

Снимка: mon.bg

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?