През август започва изграждането на бул. Рожен до Северната тангента

„Основният ремонт на ул. „Николай Коперник“ ще завърши до края на юни“, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук. Вчера тя провери как вървят ремонтните дейности. „Улицата е една от основните за район „Слатина“ и в последните години успяхме да я реновираме цялата – с нови тротоари, осветление, подземна инфраструктура и места за паркиране“, посочи Фандъкова.
Тя подчерта, че изграждането на основни улици в кварталите е част от програмата ѝ, като в момента се работи по 8 големи инфраструктурни обекта.

„В края на август планираме да започнем изграждането на бул. „Рожен“ от „Илиянци“ до Северна скоростна тангента. Главният архитект арх. Здравков подготвя и устройствения план за продължението на булеварда до Околовръстния път. Целият проект е изключително важен за връзките и развитието на северните райони“, каза още Фандъкова. Работата продължава с изграждането на новия булевард „Тодор Каблешков“ с пробива, който ще го свърже с бул. „Черни връх“. „Целта е с този участък и със вече изграждащият се нов бул. „Филип Кутев“ да успеем да свържем бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“ – с това вътрешно рингово трасе ще разтоварим чувствително трафика в южните райони.“, допълни столичният кмет.

Предстои да започне и основният ремонт на ключовата за район „Овча купел“ ул. „Народен герой“.
Снимка: Аделина Ангелова

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?