Премахват светофар на Околовръстен път – Южна дъга. Движението ще е затруднено

Светофарната уредба при 41-и км на Южната дъга на Софийски околовръстен път ще бъде демонтиран днес, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Уредбата се намира в близост до хипермаркет. Дейностите ще се извършват между 10:00 и 16:00 ч. в участъка и в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента.

„Скоростта ще е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижванeто поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба“, допълват от АПИ.

От Пътната агенция уточняват, че светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост“, започнало през 2019 г. С пускането преди около две години на отсечката от Южната дъга между автомагистрала „Тракия“ и ж.к. „Младост“ отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофарна уредба. „С демонтирането ѝ ще се улесни пътуването към АМ „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти“, посочват още от АПИ.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж.к. „Младост“ ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост“. От агенцията апелират шофьорите да карат с повишено внимание, като следват въведената организация на движение и  ограниченията на скоростта.

Снимка: Google Maps

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?