Новинарски портал за Овча купел и района

Продължава залесяването на Овча купел и Горна баня

311769643_551556490304383_6072762769616368299_n
114 прегледа. 

Горна баня и Овча купел се обогатиха с още няколко новозасадени дървета в петък.

“От днес в Овча купел сме с няколко дървета по-богати. Освен новите 8 секвои в парковете на Горна баня и Овча купел стара част, заедно с граждани и служители на фирма, която изпълнява компесаторно озеленяване, засадихме и 5 нови чинара”, написа Стефанов в страницата си във Фейсбук.

Чинарите се намират около бившата „кална точка“, близо до кръстовището на ул. „Монтевидео“ и ул. „763“. Сега вместо кал там има удобен и паркинг за автомобилите на живущите в района. Кметът Стефанов е доволен, защото освен с обещания на гражданите да се грижат за новопосадените дръвчетата, живеещите в близкия 411 блок изпратили писмо с благодарност и пожелания.

Есента е най-подходящият период за засаждане на дръвчета, припомня кметът и обещава съдействие на всички граждани, които искат да засадят дървета около домовете си и да се грижат за тях. В петък, на различни места в парка на Горна баня бяха засадени 5 бр. секвоя (Sequoiadendron giganteum) – дървесен вид, застрашен от изчезване в световен мащаб. Инициативата е по молба на гражданите, а в нея участва и председателя на СОС Георги Георгиев. Целта на инициативата е засаждането на 33 дървета от този вид в района на Овча купел и Горна баня

Хората изразяват благодарност за бързата реакция на всички институции и обърнатото внимание към парка на Горна баня. Надяват се, че този малък жест ще бъде началото за решаването и на останалите проблеми в парка свързани с осветлението, облагородяването на горната част откъм Банята. Очакват и подкрепа за подмяна на настилката най-старата детска площадка, изграждане на съоръжения за игра и спорт за деца на 7-12 години в Горна баня.

Снимки: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.