Продължава залесяването на Овча купел и Горна баня

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Горна баня и Овча купел се обогатиха с още няколко новозасадени дървета в петък.

„От днес в Овча купел сме с няколко дървета по-богати. Освен новите 8 секвои в парковете на Горна баня и Овча купел стара част, заедно с граждани и служители на фирма, която изпълнява компесаторно озеленяване, засадихме и 5 нови чинара“, написа Стефанов в страницата си във Фейсбук.

Чинарите се намират около бившата „кална точка“, близо до кръстовището на ул. „Монтевидео“ и ул. „763“. Сега вместо кал там има удобен и паркинг за автомобилите на живущите в района. Кметът Стефанов е доволен, защото освен с обещания на гражданите да се грижат за новопосадените дръвчетата, живеещите в близкия 411 блок изпратили писмо с благодарност и пожелания.

Есента е най-подходящият период за засаждане на дръвчета, припомня кметът и обещава съдействие на всички граждани, които искат да засадят дървета около домовете си и да се грижат за тях. В петък, на различни места в парка на Горна баня бяха засадени 5 бр. секвоя (Sequoiadendron giganteum) – дървесен вид, застрашен от изчезване в световен мащаб. Инициативата е по молба на гражданите, а в нея участва и председателя на СОС Георги Георгиев. Целта на инициативата е засаждането на 33 дървета от този вид в района на Овча купел и Горна баня

Хората изразяват благодарност за бързата реакция на всички институции и обърнатото внимание към парка на Горна баня. Надяват се, че този малък жест ще бъде началото за решаването и на останалите проблеми в парка свързани с осветлението, облагородяването на горната част откъм Банята. Очакват и подкрепа за подмяна на настилката най-старата детска площадка, изграждане на съоръжения за игра и спорт за деца на 7-12 години в Горна баня.

Снимки: Фейсбук

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“17720,17722,17723,17724″][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?