Проект: Концертна зала ще се издигне срещу Централна гара в София

Приет е подробен устройствен план за ситуиране на концертна зала в "Предгаров площад" - Зона В-15, район „Сердика“. Това съобщават на сайта си от Направление Архитектура и градоустройство.

Идеята е част от „Концепция за планиране и развитие на Вторичен градски център“, а проектът печели конкурса, организиран от Столична община през 2018 г.

Изработването на подробен устройствен план е възложено с решение от Столична община с цел групиране на общинската собственост и създаване на подходящи условия за реализация на предвидените обществени обекти. За изпълнението на проекта със заповед на Главния архитект на София се създава урегулиран поземлен имот с площ от около 9 600 м2, който обединява общинската собственост в обхвата на плана и се отрежда за нова мултифункционална концертна зала в зоната на Предгаровия площад.

Paйoнът нa Цeнтpaлнaтa гapa Coфия и територията от южната страна на бул. „Мария Луиза“ имaт гoлям пoтeнциaл зa paзвитиe пpи yмeлo гpaдcĸo плaниpaнe, ĸoетo дa пpoмeни ĸopeннo имиджa нa тepитopиятa и дa я пpeвъpне в пpeдпoчитaнo мяcтo зa paбoтa, живeeнe, oтдиx и развлечения. Изграждането на този важен за града обект ще бъде улеснено и ще способства за благоустрояването на района, в който се намира, както и ще предостави услуги и възможности за провеждане на значими за културния календар на града събития, отбелязват от НАГ.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?