Променят движението в София заради „Ден без автомобили“

Временна реорганизация на движението в цяла София ще има на 21.09. и 22.09, съобщиха от Столица.бг. Причината е Инициативата на Европейската комисия „Ден без автомобили“, която се провежда по време на Европейската седмица на мобилността. Престоят и паркирането на пътни превозни средства ще бъде забранено на бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Ген. Михаил Скобелев“ от 20:00 ч. на 21.09.2023  до 16:00 ч. на 22.09.2023 г.

Същата организация важи и за пл. „Княз Александър I“ от 08:00 до 20:00 ч. на 22.09.2023 г.

В същия интервал от време забраняват влизането на пътни превозни средства в зона ограничена от: ул. „Ген. Й. Гурко“, ул. „Алабин“, бул. „Витоша“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, площад „Независимост“, бул. „Княз Александър Дундуков“ и ул. „Георги С. Раковски“.

Изключение от това правило има за граничните улици и булеварди, автомобилите обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, тържествени церемонии, автомобилите на тези, които живеят в района и градския транспорт.

Шествие с велосипеди ще се проведе на 22.09.2023 г. от 11:00 ч. Шестивето ще тръгне от бул. „Витоша“ в участъка от бул. „Патриарх Евтомий“ и бул. „Михаил Д. Скобелев“, след това направо по бул. „Витоша“ до Южен парк, наляво по ул. „Бяла черква“, наляво по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, като финала е на бул. „Витоша“.

Снимка: Столица.бг

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?