„Промяната“ финансира с близо 1.5 млн. лв анонимна поляна в „Овча купел“

„Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната” Асен Василев и кметът на “промяната” Васил Терзиев са издействали на кмета на район “Овча купел” от “Промяната” близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две врати, която щяла някога да бъде спортна площадка“. Това съобщи в профила си в социалните мрежи общинския съветник от ГЕРБ Борислав Куртев.
Какво пише в текста от държавния бюджет за 2024г., приет със закон от Народното събрание, след като предложенията са внесени от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:
Приложение 3, номер на проекта 1240, стойност 1.498 млн. лв.
„Ремонт на съществуваща спортна площадка на открито. В момента поляна с две врати – искат да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове“.
Куртев уточнява, че не е ясно къде точно в София се намира тази площадка и защо ремонтът ѝ струва 1 498 000 лева от джоба на данъкоплатците.
По думите му такава информация не са получили нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС.
След проверка от страна на общинския съветник и колегите му става ясно, че тази плищадка се намира в район „Овча купел“ на улица 657 и улица “Клисурска”.
От видеото, което Куртев публикува към поста, се вижда въпросната поляна като самият той споменава във видеото, че според проекта се очаква на мястото да бъдат изградени тенис корт и детска площадка. Не е ясно обаче кой ще стопанисва бъдещите съоражения.
Според Борислав Куртев създаденият проект „ще струва 5 пъти по-скъпо от нормалното“ или проектът може да се реализира за около 300 хил.лв.
Снимки: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?