Промяна на движението в Суходол заради доизграждането на канализацията

Заради доизграждането на канализацията в софийския кв. „Суходол“ от средата на миналата седмица бе въведена временна организация на движението, съобщават от Столична община. Затворена е ул. „Траян Танев“, в участъка от ул. „Стоичко Станиславов“ до ул. „Жоте Илков“. Автомобилите ще се движат по обходни маршрути, указани с пътни знаци и сигнализация. Спирките на автобусите на градския транспорт се изместват по улица „Кирил Христов“.

Проектът за изграждането на канализацията в кв. „Суходол“ предвижда въвеждането на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води. Предстои да бъде изградена канализационна мрежа-битов и дъждовен колектор. „При реализацията на проекта се очаква улиците на кв. “Сухдол“, включени в проекта, занапред да могат да поемат дъждовните води и да няма  наводнения при много проливен дъжд.“, посочват от Столична община.

Променя се и движението по път III-1801 София – Мало Бучино от км 0+583 до км 0+792 е ограничено за всички МПС-та поради доизграждане на канализационна мрежа в кв. „Суходол“. Превозните средства ще могат да използват обходен маршрут през общинската мрежа на квартала. По обходния маршрут движението ще се извършва до 14.03.2023 г.

Както стана ясно преди известно време, още не се знае кога подобни дейности ще бъдат извършени и за останалите квартали в район „Овча купел“ – Овча купел и Горна баня.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?