Протестиращи в София: За общината ние сме трупове

За Столична община ние сме трупове. Това заяви един от протестиращите срещу войната по пътищата на булевард „Сливница“ – Георги Славов.

По думите му от ръководството на столицата не са им обърнали никакво внимание. Единственото нещо, което имат като обратна връзка с тях е съгласувателно писмо, според което те могат да протестират в алеята, но не и на пътното платно.

Въпреки забраната обаче недоволните блокираха за втори път най-големия булевард в столицата, като излязоха на пешеходната пътека, където в неделя вечерта загинаха 22-годишният Явор и 24-годишната Ани.

Георги Славов заяви, че „Сливница“ се е превърнал в арена на постоянно рали.

Той обясни и какви са исканията на хората в квартала. Едно от тях е ограничаване на скоростта във вътрешността да е 30 км/ч. Според недоволните светофарите не трябва да са в мигащ режим през нощта, а да светят червено. Едва когато кола приближи със скорост до 50 километра в час да се вкючва зелената светлина. Трябва да има и камери, които постоянно да засичат скоростта на автомобилите. Мантинела пък трябва да се сложи до осовата линия.

Междувременно бащата на загиналия Явор обяви, че синът му и Ани трябвало да се оженят съвсем скоро. Той призова всички българи да спрат безумията по пътищата. Протест ще има и утре.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?