Новинарски портал за Овча купел и района

Протестиращи в София: За общината ние сме трупове

1683661339603
21 прегледа. 

За Столична община ние сме трупове. Това заяви един от протестиращите срещу войната по пътищата на булевард „Сливница“ – Георги Славов.

По думите му от ръководството на столицата не са им обърнали никакво внимание. Единственото нещо, което имат като обратна връзка с тях е съгласувателно писмо, според което те могат да протестират в алеята, но не и на пътното платно.

Въпреки забраната обаче недоволните блокираха за втори път най-големия булевард в столицата, като излязоха на пешеходната пътека, където в неделя вечерта загинаха 22-годишният Явор и 24-годишната Ани.

Георги Славов заяви, че „Сливница“ се е превърнал в арена на постоянно рали.

Той обясни и какви са исканията на хората в квартала. Едно от тях е ограничаване на скоростта във вътрешността да е 30 км/ч. Според недоволните светофарите не трябва да са в мигащ режим през нощта, а да светят червено. Едва когато кола приближи със скорост до 50 километра в час да се вкючва зелената светлина. Трябва да има и камери, които постоянно да засичат скоростта на автомобилите. Мантинела пък трябва да се сложи до осовата линия.

Междувременно бащата на загиналия Явор обяви, че синът му и Ани трябвало да се оженят съвсем скоро. Той призова всички българи да спрат безумията по пътищата. Протест ще има и утре.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.