Проф. Вили Лилков ще се бори за кметския стол в София

Ексдепутатът Вили Лилков се впуска в битката за кметското място в София. Това потвърди самият той, след като в събота група интелектуалци и политици обявиха, че издигат кандидатурата му за управник на София и започват събирането на подписи, за да може това да се случи.

Професорът обяви, че не е доволен от това, че столицата се управлява некомпетентно и по системата „наши хора“. По думите му тя расте, но не се развива. Той е готов да управлява с „истинските решения“ за София.

„…не мога да се правя, че не виждам как София продължава да се управлява по системата „наши хора“ – некомпетентно, „на парче“ и расте, без да се развива. Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм готов с истинските решения!

Затова приемам да бъда кандидат за кмет, издигнат от тези, които също не могат да забравят, защото онази надежда от площада не трябва да угасва, а отвоюваната свобода не трябва да бъде предадена. Време е София да влезе в XXI век – дължим го на нашите деца!“, пише проф. Вили Лилков в профила си във Фейсбук.

Никъде в публикацията си проф. Лилков не споменава като директна причина за решението си решенето Васил Терзиев да влезе в надпреварата. Номинираният от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ кандидат беше критикуван за връзката на своите роднини с бившата ДС.

В публикацията си в мрежите обаче Вили Лилков казва, че няма как да се прости и забрави времето отпреди 30 години, в което докато е имало протести, червената номенклатура е трансформирала политическата власт в икономическа.

Вчера Инициативен комитет, в който влизат Богдана Карадочева, Васко Кръпката, Теди Москов, проф. Кирил Топалов, Тодор Токин, Ваньо Шарков, Иван Лечев, Аня Пенчева, Ивайло Цветков-Нойзи, а също и бившите министри на финансите и външните работи в кабинета на СДС Муравей Радев и Надежда Нейнски, издигна проф. Лилков за кмет.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?