Пускат коледен влак от София до Перник и Банкя

Коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, ще зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни, съобщават от БДЖ. Коледните влакове ще пътуват на 16-и декември по маршрут София – Перник – София и на 17-и декември София – Банкя – София.

На 16-и декември празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 09:00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще пристигне в 10:33 ч. Влакът ще бъде съставен от три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички малки и пораснали деца.

Пътниците ще имат 4 часа време на разположение, за да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се наслядят на празничната програма на града. От Перник композицията ще тръгне в 14:35 ч. по маршрут през Владая и Горна баня и ще пристигне в София в 15:45 ч. Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Перник – София са 58 лв. за възрастни и 29 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

На 17-и декември Коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София – Банкя – София. Първият курс е в 09:15 ч. от Централна гара София, като влакът ще пристигне в Банкя в 09:45 ч. От Банкя композицията ще отпътува в 11:20 ч. и ще пристигне в София в 11:49 ч. Вторият курс на влака ще отпътува в 14:00 ч. от София и нще пристигне в Банкя в 14:30 ч. В обратната посока копмозицията ще поеме в 16:30 ч.

Коледният влак ще бъде в състав от пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, който отново ще приюти Дядо Коледа и Снежанка и за това пътуване. Времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите, за да посетят Коледното градче в центъра на курортния град.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Банкя – София е 46 лв. за възрастни и 23 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

Билети за Коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн.

Снимка: БДЖ

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?