Пускат 52 нови електробус в движение от началото на април

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

От понеделник, 3 април, пускаме нови електрически автобуси по линии №23 и №100. С тях заменяме стари 20-годишни дизелови автобуси.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на официалната си страница във Фейсбук.
„Линиите ще осигуряват комфортна връзка на жителите на Нови Искър и кв. „Бенковски“ с основни трамвайни линии.
От 2019 г. включихме и електробусите в модернизацията на градския ни транспорт. Оттогава по линиите в София вече се движат 45 електрически автобуса. Сега с подкрепата на оперативна програма „Околна среда“ закупуваме още 52 електробуса. 22 от тях ще заменят стари дизелови автобуси – първо по линиите №23 и 100, а до средата на април и по линиите №81 и 101.
По-малките 30 електробуса ще използваме за довеждащи линии на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“, „Малинова долина“, „Горна Баня“, „Карпузица“ и „Манастирски ливади“ до метрото и основни трамвайни трасета. В средата на април ще пуснем линията през „Манастирски ливади – запад“, а през лятото и останалите“, каза още Фандъкова.
Снимки: Фейсбук

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“19782,19784,19785″][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?