Първият речен парк в София отваря врати през септември

Първият речен парк в центъра на София ще бъде готов през септември, съобщава БТА. Той ще бъде разположен на брега на Перловската река, в сърцето на столицата, като мястото вече е облагородено и напълно трансформирано.

Инициативата се реализира от фондация „Колективът“ и доброволци. „С общи усилия успяхме да вдъхнем живот на брега на една от забравените реки в града и това ще бъде пример и стимул за създаването на повече такива места в София, изпълнени с изкуство, култура и социални възможности за жителите“, казва Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“.

Първото събитие, което е планирано да се провде в новия речен парк, е „Реките на София“. То ще се състои от 1 до 3 септември. Инициативата ще е около Перловската река до „Топлоцентрала“ в Южния парк, а програмата включва много музика и различни видове изкуство. Това ще бъде четвъртото му издание, като то е част от дългосрочната национална инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за превръщане на градските реки в паркове.

Снимка: M3 Communications

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?