Новинарски портал за Овча купел и района

Радев обяви датата на новите избори

rumen radev
38 прегледа. 

Президентът Румен Радев ще разпусне 48-мото Народно събрание на 3 февруари с указ. С него ще насрочи и датата за предсрочните парламентарни избори. Те ще са на 2 април 2023 година.

„Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира – хартия или машина”, коментира държавният глава.

Президентът изрази надежда в последните часове на парламента депутатите да покажат, че  борбата с корупцията, Планът за възстановяване и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Радев подчерта, че в момента не може да каже дали ще има промени в състава на служебния кабинет. „Ще говоря с всеки един министър”, поясни той.

Припомняме, че днес президентът прие БСП на „Дондуков” 2. От левицата върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. По-късно Радев се срещна с представители на ЦИК, които препоръчаха изборите да се проведат на 2 април.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.