Радев обяви датата на новите избори

Президентът Румен Радев ще разпусне 48-мото Народно събрание на 3 февруари с указ. С него ще насрочи и датата за предсрочните парламентарни избори. Те ще са на 2 април 2023 година.

„Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира – хартия или машина”, коментира държавният глава.

Президентът изрази надежда в последните часове на парламента депутатите да покажат, че  борбата с корупцията, Планът за възстановяване и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Радев подчерта, че в момента не може да каже дали ще има промени в състава на служебния кабинет. „Ще говоря с всеки един министър”, поясни той.

Припомняме, че днес президентът прие БСП на „Дондуков” 2. От левицата върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. По-късно Радев се срещна с представители на ЦИК, които препоръчаха изборите да се проведат на 2 април.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?