Разбиха канал за трафик на мигранти, шестима арестувани в София и Перник

Разкрит е канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница, съобщиха от „Гранична полиция“.
Работата по случая е започнала от служители на Гранично полицейско управление – Силистра, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през границата с Румъния.Започнати са пет разследвания и са задържани трима души, на които са повдигнати обвинения.

При акция на територията на София и Перник са задържани още трима души. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още двама.

При действията по разследването са открити и иззети мобилни телефони, пистолет – законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи. Също така са иззети и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.

Припомняме, че по данни на МВР през 2023 г. са задържани общо 18 554 мигранти – граждани на трети страни, с 10,7% повече от 2022 г.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?