Новинарски портал за Овча купел и района

Разрушена настилка, кал и мизерия на улица в Овча купел

new
85 прегледа. 

Улица с много дупки и почти липсващ асфалт е част от реалността в “Овча купел”. За това съобщи BTV след сигнал, подаден от граждани на квартала. Живущите в района са гневни, заради липсата на реакция след подадените многобройни сигнали към съответните органи.

“Годината е 2023-а, а кварталът е “Овча купел”. Европейска столица. Писна ми да търся общината по най-възпитания начин, както и кмета на района. Резултат, както виждате липсва”, пише Христина Якимовав платформата на медията “Аз, репортерът”.

По думите ѝ този проблем съществува от 13 години, но след многобройните спорове с общината и сладките обещания, жителите продължават “да газят в кал и  мърсотия”.

“Няма и осветление, което е много неприятно. Трудно е на хората да се придвижват с малки деца и колички, споделя пред медията Калин Каменов.

След решение на етажната собственост на две съседни кооперации е подаден сигнал до общината като всички ръководни кадри до този момент са запознати с проблема. Настоящият кмет на района Ангел Стефанов – също, като той е обещал на хората проблемната улица да бъде асфалтирана, а съседната – насипана с чакъл.

В началото на мандата му обещанието е изпълнено наполовина – съседната улица е насипана с камъни, но калната отсечка пред блоковете на хората все още е с дупки и без асфалт.

От 2021 г. насам жалбите на хората не спират, но промяна има само в обещанията. “Вече не се говори за асфалтиране, а само за насипване. Сами си представете как майките ще се придвижват с количките по чакъла”, възмущава се Калин Каменов.

инж.Георги Чичков потвърди, че този проблем датира вече повече от 10 години и има разписан комплекс от мерки както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. По думите му обаче проблемът идва от неуреден градоустройствен план, според който част от улицата попада в частни имоти.

От Столична община са изпратили официална позиция до BTV : “Столична община ще включи ул.688 на територията на район :Овча купел” в програмата за изпълнение на текущ ремонт и отремонтиране пътните неравности. За да бъде извршен цялостен ремонт на настилката е необходимо да се направи отчуждаване на голям терен, който е частна собственост или неговото изкупуване от кмета на район “Овча купел”. Текущият ремонт може да започне след около 10 дни при подходящи атмосферни условия.”

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.