Разрушена настилка, кал и мизерия на улица в Овча купел

Улица с много дупки и почти липсващ асфалт е част от реалността в „Овча купел“. За това съобщи BTV след сигнал, подаден от граждани на квартала. Живущите в района са гневни, заради липсата на реакция след подадените многобройни сигнали към съответните органи.

„Годината е 2023-а, а кварталът е „Овча купел“. Европейска столица. Писна ми да търся общината по най-възпитания начин, както и кмета на района. Резултат, както виждате липсва“, пише Христина Якимовав платформата на медията „Аз, репортерът“.

По думите ѝ този проблем съществува от 13 години, но след многобройните спорове с общината и сладките обещания, жителите продължават „да газят в кал и  мърсотия“.

„Няма и осветление, което е много неприятно. Трудно е на хората да се придвижват с малки деца и колички, споделя пред медията Калин Каменов.

След решение на етажната собственост на две съседни кооперации е подаден сигнал до общината като всички ръководни кадри до този момент са запознати с проблема. Настоящият кмет на района Ангел Стефанов – също, като той е обещал на хората проблемната улица да бъде асфалтирана, а съседната – насипана с чакъл.

В началото на мандата му обещанието е изпълнено наполовина – съседната улица е насипана с камъни, но калната отсечка пред блоковете на хората все още е с дупки и без асфалт.

От 2021 г. насам жалбите на хората не спират, но промяна има само в обещанията. „Вече не се говори за асфалтиране, а само за насипване. Сами си представете как майките ще се придвижват с количките по чакъла“, възмущава се Калин Каменов.

инж.Георги Чичков потвърди, че този проблем датира вече повече от 10 години и има разписан комплекс от мерки както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. По думите му обаче проблемът идва от неуреден градоустройствен план, според който част от улицата попада в частни имоти.

От Столична община са изпратили официална позиция до BTV : „Столична община ще включи ул.688 на територията на район :Овча купел“ в програмата за изпълнение на текущ ремонт и отремонтиране пътните неравности. За да бъде извршен цялостен ремонт на настилката е необходимо да се направи отчуждаване на голям терен, който е частна собственост или неговото изкупуване от кмета на район „Овча купел“. Текущият ремонт може да започне след около 10 дни при подходящи атмосферни условия.“

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?