Разширението на Околовръстния път до Люлин може да остави кварталите без връзка

Работна среща за обсъждане на напредъка по разширението на Околовръстен път от ул. „Братя Бъкстон“ до АМ „Люлин“ се проведе вчера в Министерство на регионалното благоразвитие и устройство (МРРБ). На срещата е присъствал зам.-кметът на района доц.Светозар Маджов.
Информация от взетите решения бе публикувана от кмета на района Ангел Стефанов.
Един от въпросите, които са повдигнати, е необходимостта от запазване на връзката между локалните и транзитни платна в участъка между ул. Любляна, ул. Боряна и Никола Петков, която е предвидена в идейния проект. Взето е решение за извършване на компютърна симулация за анализ на трафика и потребността от такава връзка.
Кметът коментира, че след отпадането в проекта на преките връзки между наземните платна и виадукти на кръстовището между Цар Борис III и Околовръстен път, отпадането и на тази връзка ще ограничи достъпа до старата част на Овча купел и Горна баня.
А според него под риск могат да се окаажт и походите до бъдещата детска болница.
Стефанов увери, че ще следи както изпълнението на проекта, така и процеса по измерване и анализ на въпросното моделиране, за да не се допусне превръщането на Околовръстния път в транзитна градска магистрала, която цели 3,5 километра да не обслужва местните квартали и граждани на Овча купел.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?