Районната администрация в Овча купел решава проблема за деца с хронични заболяванuя

Нови длъжностни характеристики са направени за медицинските специалисти в детските градини, които се отнасят за грижите за деца с хронични заболявания в столичните детски заведения. Това съобщи кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов във Фейсбук. „Изминалата седмица бе белязана с един голям успех за районната администрация в Овча купел по отношение грижата за децата с хронични заболявания. Бяха необходими повече от два месеца, за да успеем да убедим медицинските специалисти в детските градини, че грижата за децата с диабет тип 1 е част от техните задължения“, коментира той.
Кметът е удовлетворен от проведените срещи с медицински сестри, учители и директори от детските градини, със служители на Дирекция „Здравеопазване“ на Столична община и представители на синдикатите на медицинските сестри. От район Овча купел са поели ангажимент и са разработили „План за действие за работа с деца с хронични заболявания“. Поводът е конкретен случай, който е съгласуван с родителите, лекуващия лекар на детето и персонала на детската градина.

„Неоценима методическа помощ ни бе оказана от дирекция „Здравеопазване“ на Столична община и директора ѝ Моника Чеуз, която се ангажира в унифициране на длъжностните характеристики за всички райони в София“, сподели още Стефанов.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?