Регионалният министър: Строежът на детската болница е необратим

За детската болница издадох изменение на ПУП, докарали сме дотам нещата, че процедурата е необратима и всичко това ще се случи. Така започна отчета си регионалният министър Иван Шишков.

Той се спря на обявяването на част от трасето Русе-Маказа за национален обект. Шишков коментира, че не е важно трасето от Русе до Бяла или от Русе до Велико Търново, а до Маказа, тоест от граница до граница. Обявяването на ПУП за две части от него е трамплин и послание занапред, тъй като това е важна геополитическа връзка, обясни той пред 24 часа.

Регионалният министър се похвали с въвеждане в експлоатация на 16 км от магистрала „Хемус“, която била любима за говорене, но не и за правене. Наследството по нея докарало нещата дотам, че да се работи с вътрешния министър. Шишков се надява проектозаконът за търпимостта да се случи, за да може да се узаконят 4 и 5 лот на аутобана. Проблемите с 9 лот били решени и „Хемус“ се доближавала до това, което всички очакват и искат.

По „Струма“ той се спря на свлачището при тунел „Железница“, каза, че има готов проект и до 3 месеца то ще е укрепено и този участък ще бъде пуснат, тъй като е завършен. Така пътуването до Гърция щяло да се скъси.

По повод магистрала „Европа“ имало разрешение за строеж ГКПП „Калотина“, одобрен е ПУП за София-Сливница. Вътрешният министър Демерджиев се включи с реплика, че по „Европа“ било забравено да се проектират паркинги и връзка на аутобана с пункта. Шишков добави, че и при пункта при „Кулата“ е било така.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?