Новинарски портал за Овча купел и района

Регионалният министър: Строежът на детската болница е необратим

иван шишков
66 прегледа. 

За детската болница издадох изменение на ПУП, докарали сме дотам нещата, че процедурата е необратима и всичко това ще се случи. Така започна отчета си регионалният министър Иван Шишков.

Той се спря на обявяването на част от трасето Русе-Маказа за национален обект. Шишков коментира, че не е важно трасето от Русе до Бяла или от Русе до Велико Търново, а до Маказа, тоест от граница до граница. Обявяването на ПУП за две части от него е трамплин и послание занапред, тъй като това е важна геополитическа връзка, обясни той пред 24 часа.

Регионалният министър се похвали с въвеждане в експлоатация на 16 км от магистрала “Хемус”, която била любима за говорене, но не и за правене. Наследството по нея докарало нещата дотам, че да се работи с вътрешния министър. Шишков се надява проектозаконът за търпимостта да се случи, за да може да се узаконят 4 и 5 лот на аутобана. Проблемите с 9 лот били решени и “Хемус” се доближавала до това, което всички очакват и искат.

По “Струма” той се спря на свлачището при тунел “Железница”, каза, че има готов проект и до 3 месеца то ще е укрепено и този участък ще бъде пуснат, тъй като е завършен. Така пътуването до Гърция щяло да се скъси.

По повод магистрала “Европа” имало разрешение за строеж ГКПП “Калотина”, одобрен е ПУП за София-Сливница. Вътрешният министър Демерджиев се включи с реплика, че по “Европа” било забравено да се проектират паркинги и връзка на аутобана с пункта. Шишков добави, че и при пункта при “Кулата” е било така.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.