Ремонтът на трамвайното трасе Княжево – Съдебна палата ще започне в следващите дни

Реконструкцията на релсовия път на кръстовището на бул. „Цар Борис III“, бул. „Овча купел“ и ул. „Тодор Каблешков“ се извършва на етапи, за да не се затваря изцяло движението.

Релсовият път в снимания участък все още не е ремонтиран и е част от стария релсов път, чиято подмяна ще започне в следващите дни. Това е последният етап от подмяната на старите трамвайни релси, с който ще се осигури плавна връзка и цялостна подмяна на старото трамвайно трасе, което е с различна геометрия от новото.

Това е отговор, който получават от „Фокус“ на запитване относно случващото се с ремонта по трамвайното трасе Княжево – Съдебна палата.

При посещение на ремонтните дейности, репортер на агеньцията се натъква на странен момент – релсовият път в кръстовището не е предварително свързан. а след това дори е асфалтиран. Не ясно как трамваят ще прекоси кръстовището или пътниците ще се прехвърлят от един на друг влак.

В интервю за „Фокус“ при проверката на пренареждането на жълтите павета зам.-кметът по строителството в София инж. Ангел Джоргов заяви, че септември-октомври се очаква да приключи основното строителство по линията и да започнат технически изпитвания.

Медията обаче остава без отговор на останалите поставени въпроси – кога се очаква окончателното приключване на ремонта, дали фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана за забавянето от първоначално обявеният срок или е договорено удължаване. Към момента закъснението е с четири месеца от записаното в началото на проекта. Отговор няма и на въпроса кога ще бъдат приключени ремонтите при горепосоченото кръстовище и това на бу. „Цар Борис III“ с ул. „Ал. Пушкин“.

Снимка: Фокус

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?