Ремонтът на тротоарите в София продължава

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през уикенда, съобщи във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. В момента той е нна триседмична визита във Вашингтон по покана на Държавния департамент, където участва в програма за обучение за добри практики в управлението.

„Със затоплянето на времето върви с пълна сила изпълнението на най-мащабната ни програма за изграждане и ремонт на тротоари в София. Виждате едни от първите резултати от нея на ул. Ген. Гурко и ул. Солунска, както и на улицата пред 82 ОУ “Васил Априлов” в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 локации в районите “Младост”, “Люлин”, “Възраждане”, “Триадица”, “Овча купел” и др.

Преди няколко месеца СОС осигури средства за инвестиции за обновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата.  1/3 от средствата, които сме осигурили, вече са предоставени за управление директно на районните кметове като 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми. Очаквам и останалите да поемат своята отговорност към гражданите и да се възползват от програмата възможно най-скоро, за да гарантираме европейски облик на града ни. Столична община вече изпълнява програмата за тези улици, за които отговаря тя съгласно направеното разпределение с кметове на райони.   За да няма „ремонт на ремонта“ сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място – 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове – по един отговорник на тяхно пряко подчинение за всеки столичен район. Както знаете, в съвета одобрихме и подготвените от главния архитект Здравков стандарти за градска среда – тоест къде какъв вид настилки , материали и цветове да се използват, за да няма импровизации. Те вече са задължителни за всички нови тротоари“, коментира Георгиев.
Приоритетно се работи по най-често използваните маршрути в кварталите, които водят до градски транспорт, училища и детски градини и здравни заведения.

„Подготвяме и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени по нашата програма“, обяви още шефът на общинския съвет.

 

Снимки: Фейсбук[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“19665″][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?