Новинарски портал за Овча купел и района

Ремонтът на тротоарите в София продължава

338160193_1665997850509345_5756419662103221188_n
59 прегледа. 

Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през уикенда, съобщи във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. В момента той е нна триседмична визита във Вашингтон по покана на Държавния департамент, където участва в програма за обучение за добри практики в управлението.

“Със затоплянето на времето върви с пълна сила изпълнението на най-мащабната ни програма за изграждане и ремонт на тротоари в София. Виждате едни от първите резултати от нея на ул. Ген. Гурко и ул. Солунска, както и на улицата пред 82 ОУ “Васил Априлов” в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 локации в районите “Младост”, “Люлин”, “Възраждане”, “Триадица”, “Овча купел” и др.

Преди няколко месеца СОС осигури средства за инвестиции за обновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата.  1/3 от средствата, които сме осигурили, вече са предоставени за управление директно на районните кметове като 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми. Очаквам и останалите да поемат своята отговорност към гражданите и да се възползват от програмата възможно най-скоро, за да гарантираме европейски облик на града ни. Столична община вече изпълнява програмата за тези улици, за които отговаря тя съгласно направеното разпределение с кметове на райони.   За да няма “ремонт на ремонта” сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място – 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове – по един отговорник на тяхно пряко подчинение за всеки столичен район. Както знаете, в съвета одобрихме и подготвените от главния архитект Здравков стандарти за градска среда – тоест къде какъв вид настилки , материали и цветове да се използват, за да няма импровизации. Те вече са задължителни за всички нови тротоари”, коментира Георгиев.
Приоритетно се работи по най-често използваните маршрути в кварталите, които водят до градски транспорт, училища и детски градини и здравни заведения.

„Подготвяме и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени по нашата програма“, обяви още шефът на общинския съвет.

 

Снимки: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.